exposicions

Expo 'Tornar a Al-Ma'in'

Data: Del 31/10/2019 a l’1/12/2019
Preu: Gratuït
Lloc: Hall de la Cooperativa Obrera
Horaris: 1 hora abans de cada espectacle del Teatre el Magatzem

Tornar a Al-Ma’in és una exposició sobre la memòria històrica d‘un poblet palestí, Al-Ma’in, que va ser destruït pels israelians el 1948 i sobre el qual ara es troben quatre assentaments jueus.

L’exposició dona constància, a partir de l’exemple d’aquest poblet, de la política de l’Estat israelià de negació de la presència dels palestins prèvia a la Nakba el 1948. Es fa servir els testimonis de persones que van néixer a la Palestina històrica i que van ser expulsats el 1948, una d’elles viu ara a dintre de la franja de Gaza, a pocs quilòmetres del seu poblet d’origen i al que no ha pogut tornar.

En una zona terrosa i solitària, al kibutz Nir-Oz, resisteix un edifici conegut com White House que s’ha convertit en galeria d’art. Aquesta exposició s’ha exhibit a a la White House.

L’exhibició és obra de De-Colonizer, centre alternatiu de recerca, d’investigació i d’art, que investiga la Nakba de 1948 i que va editar un mapa en el que ubica les runes de 672 localitats palestines destruïdes i 44 comunitats jueves arrasades durant aquest moment històric.

Amb el suport del Fons Català de Cooperació .

© Copyright 2018 - Cooperativa Obrera. Tots els drets reservats.